فهرست مطالب
مزایای استفاده از ماشین مرکب ساز در یک کارخانه کارتن سازی و مجموعه های چاپ و بسته بندی
در این مقاله به بررسی مهمترین دلایل استفاده از ماشین مرکب ساز (اینک میکر) در کارخانجات کارتن سازی می پردازیم:
- رفع مشکل دپوی مرکب و هزینه انبارداری زیاد
تعداد رنگ های خاص و ساختنی در مجموعه های چاپ و بسته بندی نسبتا زیاد است و معمولا بیشتر یا کمتر از میزان مورد نیاز مصرف مرکب خریداری می شد. واضح است که همواره برخی از شیدهای رنگی چندین ماه در انبار بلااستفاده می ماند و برخی دیگر به صورت فورس زمانی بایستی خرید می شد و کمبود آن ممکن بود تاخیر در روند کار بوجود آورد. همچنین حدود 50 کد رنگی مرکب به میزان نقطه صفر سفارش مجبور به نگهداری در انبار وجود داردکه فضا و هزینه بالایی را شامل می شد. از زمانی که با استفاده از اینک میکر مرکب تولید می شود، فقط ده نوع کد مرکب بیس و دو نوع ورنی در انبار نگهداری می شود. در یک کارخانه کارتن سازی مرکب های بیس پرکاربرد چهاررنگ اصلی بین 400 تا 600 کیلو و سایر مرکب ها فقط 200 کیلو دپو می شود.
- دسترسی همیشگی به کلیه شیدهای رنگی
در برخی سفارشات جدید که بعضا فورس زمانی داشت، رنگ هایی مد نظر بود که برای انجام سفارش می بایستی منتظر خرید مرکب آن بود و بعد از خرید مرکب و تست آن، احتمال عدم پذیرش توسط مشتری نیز وجود داشت، درحالیکه پس از استفاده از اینک میکر مرکب در مقیاس خیلی کم ساخته می شود و پس از تائیدیه مشتری، با همان فرمولاسیون رنگ ساخته می شود.
- کاهش توقفات خط
استفاده از مرکب های ایرانی باعث مشکلاتی از قبیل فرسودگی سریع تر غلطک های آنیلوکس و سایر قطعات ماشین چاپ، نیاز به شستشوی کامل آن به صورت هفتگی به جای ماهانه، خشک شدن رنگ در لوله ها و بوجود آمدن دانه های رنگ خشک شده شنی مانند می شود، این موضوعات سبب افزایش توقفات، هزینه تعمیرات و تعویض قطعات خواهد شد. استفاده از مرکب های بیس باکیفیت و ساخت مرکب در کارخانه این مشکلات را از بین خواهد برد.
- کاهش هزینه مرکب همراه با افزایش کیفیت
در برندهای برتر، به طور متوسط 70 درصد وزن واحد مرکب را ورنی تشکیل می دهد و هزینه آن نصف مرکب بیس است، لذا هزینه تمام شده مرکب نسبت به مرکب خریداری شده حدود 40 درصد پایین تر است. و علاوه بر اینکه کیفیت مرکب باکیفیت را دارا می باشد، نسبت به استفاده از مرکب ایرانی تفاوت قیمت چندانی ندارد. در صورت محاسبه هزینه انبارداری، در نظر گرفتن رضایت مشتری برای یکسان بودن طیف و کیفیت رنگ در محموله های مختلف (reliability یا پایایی رنگ)، عدم امکان خرید مرکب با کد رنگی اشتباه، امکان تولید مرکب رنگ های خاص با فرمولاسیونی ارزانتر از تامین کننده، ضرورت استفاده از اینک میکر و صرفه اقتصادی آن برای شرکت های کارتن سازی بدیهی است.
چگونه یک طیف رنگی جدید مرکب پایه آب در شرکت های کارتن سازی ساخته می شود؟
فرایندهای زیر در یک کارخانه کارتن سازی یا مجموعه چاپ و بسته بندی برای ساخت یک مرکب با شید رنگی جدید طی می شود:
الف) مشتری کد پنتون یا نمونه رنگ را به ما تحویل می دهد.
ب) در صورتیکه نمونه رنگ چاپ شده از طرف مشتری به ما تحویل شد، نزدیکترین کد رنگی به آن را از دفترچه پنتون بدست می آوریم.
ج) در حالت اول می توانیم این کد را به شرکت تامین کننده مرکب بدهیم و فرمولاسیون را دریافت کنیم.
د) حالت دوم می توانیم به دو طریق رنگ را بسازیم: تهیه نیم کیلو (حداقل میزان مرکبی که دستگاه می تواند تولید کند.) با استفاده از نزدیکترین فرمول به آن و انجام تغییرات لازم یا تهیه میزان بسیار کمی از مرکب با استفاده از وزن گیری با ترازوی با دقت بالا و آزمون و خطا تا رسیدن به فرمول مد نظر. شایان ذکر است فرمول تهیه مرکب در دفترچه پنتون نیز وجود دارد ولی با توجه به اینکه این فرمول ها مربوط به رنگ پایه روغنی چاپ افست می باشد، لذا کمی آزمون و خطا در این مورد ضروری است.
ه) برای انطباق طرح طراحی شده روی مانیتور و چاپ شده بویژه در مواردی که مشتری حساسیت ویژه دارد، کد های پنتون را از روی دفترچه با رنگ ساخته شده مطابقت می دهیم، ناظر چاپ از طرف مشتری در ابتدای چاپ محصول می تواند در شرکت حضور داشته باشد و اختلاف بسیار کم طیف های رنگی بین نمونه و کار چاپی نیز برای اکثر مشتریان قابل قبول است. آنچه اهمیت دارد لزوم چاپ با همان طیف رنگی در دفعات متعدد تولید محصول است که استفاده از اینک میکر این موضوع را ضمانت می کند.
ی) تست مرکب با استفاده از پینت رولر با LPI منطبق بر میزان LPI ماشین های چاپ انجام می شود.
واحد کنترل کیفیت، مرکب ساخته شده را بر اساس پارامترهای ویسکوزیته، پیگمنت، طیف رنگ و فرمولاسیون ترکیب سنجش می کند.
ویژگی های مرکب با کیفیت
کیفیت بسیار بالای رنگ و آبخوری بالا، مشاوره بسیار مناسب و پشتیبانی قوی و انطباق مشخصات رنگ با دیتاشیت و امکان استفاده از برند جایگزین آن در مواقع ضروری. شایان ذکراست در سالهای گذشته تفاوت قیمت مرکب با کیفیت بالا و پایین بسیار زیاد بود ولی در حال حاضر که تفاوت قیمت به طور متوسط ده درصد است، استفاده از مرکب با کیفیت پایین با توجه به اثر نامطلوب روی قطعات ماشین چاپ، ابخوری و پیگمنت کم و کیفیت پایین تر توجیه اقتصادی ندارد.
به طور خلاصه می توان گفت استفاده از اینک میکر در صورتیکه یک کارخانه کارتن سازی یا مجموعه چاپ و بسته بندی اهداف زیر را دنبال می کند ضروری است:
- توانایی در ساخت مرکب با شیدهای رنگی متنوع (رنگهای ترکیبی بیشتر) و موردنیاز مشتریان مطابق با استاندارد Pantone و یا نمونه شاهد مشتریان
- ثبات شید رنگی در رنگهای ترکیبی با استفاده از فرمول مشخص و از بین بردن خطاهای انسانی
- دستیابی به مرکب (رنگ) با ویژگیهای کیفی مناسبتر مانند شدت روشنایی، شفافیت ویژه، کیفیت و زندهبودن رنگها
- تضمین حداکثر دقت در تطابق رنگ و افزایش ضریب اطمینان
- حذف عملیات پرهزینه کنترل کیفیت
- دستیابی به زمان تولید سریعتر
- کاهش هزینه نیروی کار
- قابلیت گزارش دهی کامل از میزان مصرف دقیق مرکب به ازای هر سفارش با استفاده از سوابق نرمافزاری
- ارائه سیستم انبارداری برای کاهش و منطقی کردن موجودی جوهرها (رنگها): با استفاده از نرمافزار دستگاه Ink Maker فقط به تعداد انگشتشماری از رنگها و اجزاء اساسی مرتبط نیاز داشته و این امر ضمن سادهتر کردن مدیریت محصولات اولیه، حداقل موجودی را نیز بهینه میکند.
- کنترل تمام عملیات از طریق نرمافزار توسعهیافته
- تضمین ردیابی مطلق تولید
- قیمت تمامشده نازلتر
- افزایش بهرهوری کارخانه