اتاق کلیشه در کارتن سازی

اتاق کلیشه در کارتن سازی

اتاق کلیشه در کارتن سازی

تعریف: اتاق کلیشه در کارخانه کارتن سازی و چاپ و بسته بندی محلی برای مونتاژ کلیشه چاپ روی جایگاه خود(مایلر) برای اتصال روی ماشین چاپ، آماده سازی رنگ و چسب چوب، نخ پیچی بعضی سفارشات و بایگانی کلیشه  ونمونه های کارتن می باشد.  

دامنه کاربرد: اطلاعات فعالیت بخش اتاق کلیشه به کنترل سیستم، مدیریت تولید، مسئول اتاق کلیشه در هرشیفت ارتباط دارد.

مسئولیت: مسئولیت فعالیت اتاق کلیشه با مسئول اتاق کلیشه می باشد.

فهرست طبقه بندی موضوعی:

  • کلیشه چیست؟ (جنس، ابعاد، تعداد تکه ها)
  • بررسی صحت کلیشه
  • مونتاژ کلیشه
  • بایگانی کلیشه
  • روال گردش کار در اتاق کلیشه
  • کلیشه چیست؟

کلیشه یک ورق انعطاف پذیر می باشد که جنس آن معمولا از مواد پلیمری است. در اصل کلیشه به یک قالب از طرح چاپی مورد نظر برای چاپ روی سطوح گفته می شود. از ساده ترین نوع کلیشه که همه با آن سر و کار دارند می توان به مهرهای ژلاتینی اشاره کرد. طرح روی کلیشه معمولا به وسیله لیزر و به صورت نگاتیو طرح اصلی آماده می شود.

ابعاد کلیشه به ابعاد چاپ بستگی دارد و ماکزیمم آن معادل محیط سیلندر است. تعداد تکه های کلیشه به تعداد رنگ (CMYK) کار بستگی دارد. تعداد تکه های کلیشه، به تعداد رنگ کار چاپی بستگی دارد و در مجموعه الماس پنج عدد می باشد.

کلیشه بعد از آنکه آماده می شود دور یک سیلندر قرار میگیرد و سپس طرح روی کلیشه به واسطه سیلندر آنیلوکس به جوهر آغشته شده و در نهایت در مکان مورد نظر چاپ می شود.

  • بررسی صحت کلیشه

ساخت کلیشه در شرکت های کلیشه سازی خارج از سازمان انجام می شود و هنگامی که به شرکت رسید ابتدا توسط واحد نگهبانی و سپس انبار رسید می شود. پس از تائید کیفی کلیشه توسط کنترل کیفیت، مسئول اتاق کلیشه می تواند از آن استفاده کند. تائیدیه کلیشه در دفتری با ذکر نام کد کلیشه و تاریخ انجام می شود. اپراتور اتاق کلیشه موظف است قبل از تحویل به تولید ابتدا سطح کلیشه را بررسی کند تا سالم باشد و خوردگی و پارگی نداشته باشد همچنین از محکم بودن چسب های بین مایلر و کلیشه مطمئن شود تا هیچ گونه خللی در کار تولید به علت نقص کلیشه به وجود نیاید .

همراه با کلیشه ، رنگ و چسب چوب و نمونه کارتن تحویل تولید میشود . نمونه کارتن برای مطابقت اپراتور چاپ است که متوجه شود چه رنگ هایی و به چه ترتیبی برای چاپ استفاده کند.

پیچیدن نخ :

نخ پیچی جهت بسته بندی برخی کارتن ها طبق درخواست مشتری انجام می شود. یک دستگاه نخ پیچ در اتاق کلیشه قرار دارد . اپراتور اتاق کلیشه از انبار توپ های نخ را تحویل میگیرد و بسته به سایز های مورد نیاز تولید،  نخ ها را در اندازه های مختلف در دستگاه نخ پیچ می برد و در قفسه های مخصوص جهت استفاده تولید قرار میدهد. بیشترین رنج کارتنی که در آن نخ پیچی انجام می شود کارتن های نواری کاشی است.

  • مونتاژ کلیشه

کلیشه ای که ساخته شده و وارد شرکت شده ابتدا توسط واحد کنترل کیفیت بررسی می شود. پس از تایید توسط کنترل کیفیت ، کلیشه توسط نیروی اتاق کلیشه روی میز نور ، روی پلات و مایلر قرار میگیرد . پس از تطبیق کامل کلیشه با پلات، مسئول اتاق، کلیشه را با چسب دو رو به سطح مایلر می چسباند .

پلات در واقع همان کارت چاپ است که بزرگ شده و جهت مونتاژ کلیشه مورد استفاده قرار میگیرد . دقت در این قسمت باید بسیار بالا باشد تا چاپ اصطلاحا به درستی رجیستر(منطبق شود.)

برای انطباق درست پلات مایلر و کلیشه نقاطی از کلیشه و پلات را که با علامت + نشان داده شده را روی یکدیگر قرار دهید.

  • بایگانی کلیشه

پس از محکم شدن کلیشه روی مایلر با چسب دوطرفه ، کناره های مایلر گیره زده می شود. سپس کلیشه ها کد گذاری شده و شماره کد و سایر اطلاعات مربوط به کلیشه در فرم شماره  FR-PR-12/00  یادداشت می گردد.

کد گذاری بر اساس نوع مشتری انجام میشود. و کلیشه مربوط به هر نوع مشتری در دهانه های جداگانه قرار داده می شود .

پس از کد گذاری و قرار دادن کلیشه در دهانه مربوط به خودش، کد کلیشه به مسئول برنامه ریزی تولید اعلام میگردد تا در سیستم ثبت شود.

کد گذاری کلیشه بر اساس نوع مشتری و به صورت زیر انجام می شود:

  • بر اساس نوع مشتری دهانه کلیشه انتخاب می شود.
  • در هر دهانه بنا به میزان فیزیکی فضای موجود، حروف الفبای انگلیسی قراردارد که زیر مجموعه هرحرف الفبا از عدد 7-1 قرار دارد.

دهانه ها طبق نوع مشتری به ترتیب ذیل می باشند:

ردیف یک تا پنج و بیست و یک: مشتریان صنعت کاشی

ردیف شش تا ده و ردیف بیست شش تا بیست و هشت: مشتریان کشاورزی

ردیف یازده تا بیست و بیست و دو تا بیست و پنج: مشتریانی که تولیدات کارخانه ای یا صنعتی دارند.

در صورت تقاضای مشتری، کلیشه تحویل داده می شود وکلیشه ها بعد از یک سال عدم استفاده بایگانی راکد می شوند. در صورتیکه کلیشه ها به علت استفاده بیش از حد دار خرابی یا پارگی شده باشند درخاست ساخت مجدد به مدیریت تولید داده می شود.

  • روال گردش کار در اتاق کلیشه

ده دقیقه قبل از شروع شیفت، مسئول اتاق کلیشه برنامه کار اتاق و فرم های تولید شیفت را از مسئول شیفت قبلی تحویل گرفته و توضیحات لازم را دریافت می کند. برنامه کار اتاق کلیشه توسط واحد برنامه ریزی آماده و همراه با یک سری فرم تولید بین ساعت 14تا 15 هرروز به مسئول اتاق کلیشه تحویل می شود. مسئول اتاق کلیشه معمولا چهار نسخه از برنامه کار خود را از مسئول برنامه ریزی تحویل می گیرد و به افراد زیر تحویل می دهد:

  • فرمن چاپ
  • مدیر کنترل کیفیت
  • راننده لیفتراک

مسئولیت کار اتاق کلیشه آماده سازی موارد زیر قبل از هر چاپ، تحویل گیری مازاد آن و قراردادن هریک در جای خود است:

  • کلیشه به صورت چسبانده شده روی مایلر
  • رنگ (با تنظیم ویسکوزیته بین 19-15 با هماهنگی کنترل کیفیت و در صورت نیاز ترکیب رنگ ها)
  • چسب چوب

و مواردی مانند زیر نیز در اتاق کلیشه انجام می شود:

  • لیبل زنی و سلفون کشی نمونه کارتن ها (نمونه کارتن ها در قفسه های متناظر بالای کلیشه قرار دارند.)
  • شستشوی کلیشه با برس و آب
  • تحویل کلیشه های لازم برای ارسال به واحد

نکته: معمولا آیتم های لازم برای پیش از چاپ تا دو سفارش بعدی آماده است.

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه خود را بنویسید

برای افزودن دیدگاه باید وارد شوید